• PL
  • EN
  • DE

Piec do ziemniaków

Piec do ziemniaków w całości zbudowany jest ze stali kwasoodpornej. W komorze znajdują się trzy szuflady grzewcze na ziemniaki. Na każdą z nich mieści się ok. 10-12 ziemniaków.

Po upieczeniu ziemniaków przekłada się je do tzw. „duchówki” znajdującej się w górnej części urządzenia. Pozwala ona na utrzymanie przez pewien czas temperatury ziemniaków.

Ziemniaki można piec w piecu, po uprzednim dokładnym umyciu, zawinięte w folię aluminiową lub bez jej użycia. Dzięki pieczeniu w folii uzyskujemy dużą wilgotność ziemniaka, natomiast, gdy pieczony jest on bez folii ma on chrupką skórkę.



Dane techniczne
ADA-PZG
Moc cieplna [kW]
3,5
Zużycie gazu B/P [g/h]
300
Zużycie gazu E [m3/h]
0,4
Ilość produktu [szt.]
ok. 35 - 40
Czas pieczenia
Ok. 1 godz.
Wymiary [mm]
500 x 485 x 915(1015)
Masa [kg]
61,5